Frederikssund Idrætsanlæg

Sikkerhed i svømmehallerne

Drukneulykker, opsyn og sikkerhed


Det er sjovt, men altid farligt at lege ved vandet. Det være sig udendørs, ved hav eller sø, som indendørs i en svømmehal. Hvert år drukner der børn og voksne i landets svømmehaller. Du kan selv gøre noget for at det ikke sker.
Send aldrig dine børn, eller andre der ikke er stabile svømmere, alene i svømmehallen. Lad aldrig dine børn være uden dit opsyn, et øjebliks uopmærksomhed er nok til at det kan gå galt.

I Frederikssund Kommune har vi vedtaget, at der altid skal være en livredder tilstede i Svømmehallerne, når der er offentlig badning.

Svømmehallens personale gør alt hvad der er muligt, for at undgå at der sker drukneulykker. Men husk, faren er altid tilstede.

Benyttelse af svømmehallerne er på eget ansvar


At bade på eget ansvar i en svømmehal betyder, at du selv har ansvaret for din egen sikkerhed. Det ansvar kan du ikke lægge over på andre, hverken livredderne eller større søskende. Derfor skal børn under 10 år være ifølge med en voksen.
Det er vigtigt at du som gæst, til hver en tid, følger personalets anvisninger i svømmehallerne.

Livreddernes tilstedeværelse


Livredderne er uddannede og trænede i, at forudse farlige situationer og vil gribe ind, når de ser optræk til noget farligt

  • Livredderen minimerer risikoen for at farlige situationer opstår
  • Livredderen kan yde en kvalificeret indsats, når ulykken er ude
  • Livredderen er trænet i at bruge svømmehallens sikkerhedsudstyr
  • Livredderen kan ikke garantere alle badegæsternes sikkerhed
  • Livredderen er ingen garanti for, at der ikke kan ske drukneulykker 

Svømmehallens livreddere skal hvert år bestå bassinlivredderprøven
Her fremvises praktiske samt teoretiske færdigheder for en autoriseret dommer..
Prøven indbefatter blandt andet bjærgningsøvelser, dyk efter livløs person på bassinets dybeste del, brug af hjertestarter, trinvis førstehjælp til bevidstløs samt evakuering af svømmehallens gæster